Предотвратите от сърдечно-съдови заболявания

0
Rate this post

Предпочитаните продукти от растителен произход, богата на фибри, витамини, антиоксиданти и минерали.

 1. Използването на ограничаване на животински мазнини (масло, мас, сирене и тлъсто месо), а също и предотвратяване на маргарин.
 2. Яли в идеалния случай масла от растителен произход, на първо място, зехтин, но да се избегнат някои видове растителни масла като рапично масло и да се ограничи използването на такива „екзотични“ (кокосово масло, както и специално масло за ръце).
 3. Яли в идеалния случай на бяло, както и червено месо недостатъчно съдържание на мазнини (месо, птици, зайци, говеждо филе, свинско филе свинско и т.н.).

Имайте в предвид

Не забравяйте да смените поне 3-4 пъти в седмицата месо със зеленчуци

 1. Ограничени или отменени прием на ликьори. Скромен консумация (30-40 грама алкохол на ден за момчета и 20-30 г дневно за жени) е приемлива, а също така може да помогне за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания.
 2. Минимално използване на прости захари (захар, сладкиши, както и млечни продукти) в полза на сложните от тях (тестени изделия, хляб, ориз и т.н., е по-Добре ако от пълнозърнесто брашно).

в храната, особено ако имате високо кръвно налягане.

 1. Да се провери тагове предварително опаковани хранителни продукти, а също да запомните, че съставките, подробно реда на сумата, като пример, ако първоначален показател дикция растителни мазнини означава, че в тази храна има голяма част от растителни мазнини.

Не е толкова високо, колкото е възможно, напрежението и прегърна енергичен начин на живот (да изберете по стълбите до асансьора, велосипед, Автомобил, Спорт по телевизията).

 1. Следват редовна програма за физически упражнения, като изберете за сърдечно-съдовата спорт дълго време (бавно тичане, колоездене, ски-бягане умерено, бягане, гребане и т.н.). Упражнението поне 30-40 минути 3 пъти седмично под ръководството на сертифициран инструктор.

Профилактика и начин на живот

 1. Болест на сърцето да признае мультифакториальную етиологията, а след това има няколко променливи и заплахи (възраст, пол, високо кръвно налягане, пушене, диабет, холестерол), като едновременно допринасят за растежа им.

Аспекти на опасни характеристики, които повишават вероятността от началото на заболяването. Променливи на риска са определени, като е доказано, обратимостта на опасност, в резултат на болест на сърцето, сега може да се избегне. Възможно е, по тази причина, за предотвратяване на сърдечни заболявания и инсулт.

 1. Сердечнососудистыми рискови фактори са разделени точно на променливите (чрез промени начина на живот или прием на медикаменти) и не може да се редактира.

Опасност аспекти, които не са непредсказуеми

 1. от мъжки пол: мъжки много повече изложени на риск от жените. При жените рискът е значително повишава след менопаузата

познати: роднини със сърдечно събития в ранна възраст (по-малко от 55 години за мъжете и 65 за жените).

Гъвкави фактори заплахи:

 • На дим. Чист никотинът ускорява сърдечния ритъм. Въглеродният окис намалява количеството кислород, съдържащи се в кръвта, а също и съдейства и за развитие на атеросклероза.
 • На кръвното налягане. Високо кръвно налягане кара сърцето да работи с претоварване, а също така подобрява развитието на атеросклероза в повърхността на стените на артериите.
 • Агрегат за продукта стойности на холестерола. Холестеролът е вещество, обикновено налични в организма, може в краен количества в кръвта. Колкото повече е сумата, толкова по-голяма опасност от отложения на повърхности на стените на артериите.
 • HDL-холестерол. HDL-липопротеини, които могат да понасят излишната на холестерола от тъканите към черния дроб, където от него се отстранява; по-малък размер на сумата, толкова по-висока сърдечно-съдовата опасно.

Диабет, проблеми. Диабет, проблеми, в противен случай е правилно коригирани, допринася за прогрессированию на атеросклероза, а също така повишава риска от сърдечно-съдови заболявания.

Опасността е, че всеки създаването на сърдечно-съдови заболявания зависи от сериозността аспекти опасно; опасността е постоянен и се издига с напредъка на възрастта, така че има висока степен на опасност, абсолютно никаква.

Въпреки това, може да намали риска от сърдечно или да го поддържа в желаното ниво чрез намаляване степента или променливи елементи с помощта на здравословен и балансиран начин на живот.

Само че как?

Спиране на пушенето на цигари. Дим, след като възраст, е един от най-важните помисли повдигнати сърдечно-съдовата опасност. В момента след няколко години след прекратяване на прием, намалява риска от сърдечно в съответния начин. Това е вредно като активното пушене, както и пасивна.

След здравословна

Здравословен и балансиран режим на хранене, който включва нормалното потребление на риба (най-малко 2 пъти седмично), ограничен прием на наситени мазнини (месо, масло, сирене, пълномаслено мляко), нисък натрий (в състава на соли) и богат на фибри (зеленчуци, плодове, бобови култури) са запазени на степен положително на нивото на холестерола и кръвното налягане.

Изпълнението на упражнения

Нормално упражнение, укрепва сърцето и увеличава притока на кръв. Не е нужно да правите спортни събития или задачи, специално труден, просто се разхождат по 30 минути на ден, както и, за предпочитане, изкачване на стълбите пеша.

Чрез проверка на теглото

Тегло плътно въплътена в вид на храна, а също и упражнения: дясно тегло възниква от най-добрия баланс между калориите, приети с власт и тези разходи, с изпълнението.

За повече информация

Прегледайте ръководството „, да ви е здрав, само малко. Няколко минути на ден леки тренировки и за приготвяне на вкусна и също здравословно и балансирано“, куратор Giampaoli Симон, Еремия Stamler и Франк Бевилаква. Ил Верди научния эдиторе (2014), както и Резюме на физическа активност.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here